Real life

Real life wordt 18 november 2023 gespeeld door de leerlingen van Club So en Club La. Het verhaal is niet geschikt voor jonge kinderen. Waar? Wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn Hoe laat? Aanvang voorstelling 19.15 uur De kaartverkoop start 1 oktober 2023.

De musical “Real life” is een musical van Ellis Castenmiller, onder regie van Evan en Ellis Castenmiller. Lara Schoots regelt allerlei zaken rondom de musical.

Kzing vindt het leuk om met allerlei soorten theater bezig te zijn. Vorig jaar hebben wij een escape musical gespeeld: A ride of fright. Dit keer hebben wij ons verdiept in het genre: absurdistische musical. Beide musicals maken deel uit van de serie “Timetravelers”. Het reizen door de tijd staat centraal.

De timetraveler heeft in de musical Real life een opdracht gekregen van de stem van zijn leidinggevende, (mevr.) Goht. Hij moet op zoek gaan naar de zin van het menselijk bestaan.

Om die opdracht te kunnen vervullen gaat hij de mensen op aarde observeren. Hij komt terecht in de soepbar van een hipster. Hij stelt alle gasten vragen die onze vragen zouden kunnen zijn. Waar gaat het eigenlijk om in een mensenleven? Draait het om geld, macht, liefde, sex, vriendschap, erkenning?

Maar: is er wel een logisch antwoord op deze onderzoeksvraag? En… wat is logica waard? Misschien gaat u er bijvoorbeeld van uit dat de rollen duidelijk en logisch verdeeld zijn, vanavond. U meent dat u, het publiek, zich in de echte wereld bevindt en dat de mensen op het toneel een rol spelen en dus niet echt zijn. Maar dat is uw realiteit.

Hieronder kunt u kennismaken met de groep die zal spelen…

De mensen in soepbar “Het laatste lepeltje” zijn ook van mening dat zij zich in de werkelijkheid bevinden. Zij genieten enorm van de afleveringen van de soap “Kijk” die dagelijks op t.v. komt, hoewel niet iedereen de personages uit “Kijk” kan scheiden van de soapacteurs die regelmatig in de soepbar komen om een lekker kopje soep te nuttigen.  

Ook de cast van “Kijk” heeft een eigen realiteit, die soms overeenkomsten heeft met het soapverhaal, maar even vaak verschillen vertoont.

De werkelijkheid ontspoort. Hebben de regisseurs van alle werelden hun verhaallijn wel duidelijk? Of is alles absurd? Wat is nou “real life” en wat niet?

U snapt het al : we hopen het publiek vanavond niet alleen te amuseren, maar ook tot nadenken te prikkelen en misschien zelfs een beetje in de war te brengen. In ieder geval hopen we dat Real life tot napraten uitnodigt. Het team van Kzing en alle acteurs wensen u veel plezier terwijl u toekijkt hoe de logica volledig ontspoort! (Zoals gewoonlijk.)

Geef een reactie