Nieuw project: een kerstfilm

Er mogen maar 30 mensen verblijven in de zaal waar wij optreden. En eigenlijk maar 20, omdat onze vrijwilligers meegeteld moeten worden. Op die manier is het voor ons onmogelijk om “Scherven” en “Voice over” op dit moment op de planken te brengen.

Bij Kzing willen we voorkomen dat iedereen in een dip komt en de lessen saai gaat vinden, omdat de voorbereidingen voor de voorstellingen eindeloos lang gerekt moeten worden.

Daarom hebben wij (in overleg met alle leerlingen) besloten dat wij tot aan de kerstvakantie een kort tussenproject gaan doen dat wél tot een resultaat leidt.

We gaan met alle groepen een winter/kerstfilm maken. Die zal dan zo tegen kerstmis online komen.

De kinderen waren over het algemeen érg enthousiast over het plan. Er ontstond meteen weer een creatieve vibe in de lessen. Dit vinden wij erg belangrijk, want het gaat tenslotte om hun plezier!

Ze hebben goed geïmproviseerd en ons veel feedback gegeven, zodat we erg geïnspireerd zijn om het verhaal vorm te geven. Ellis is er druk mee bezig en hoopt het script na de herfstvakantie in orde te hebben. Evan kan helaas nog steeds niet bij de lessen zijn, omdat zijn herstel erg langzaam gaat.

We zijn nog wel op zoek naar een manier waarop we iedere donderdag kunnen filmen. We hoopten dat we het podium in de Kersenboogerd konden huren en daar een vaste filmset konden installeren. Dat gaat helaas niet, omdat daar tafels en stoelen uit de rest van het gebouw staan. Die zijn daar neergezet i.v.m. de 1 1/2 meter regeling. Dat betekent dat we opnieuw een creatieve oplossing moeten zoeken. Maar daar gaan we vast wel uitkomen.

Na de kerstvakantie hopen wij dan “Scherven” en “Voice over” weer op te pakken en alsnog op het podium te brengen. We hopen dat u er begrip voor heeft, dat wij dan wél weer lessen in rekening moeten brengen. Dat is immers al later, doordat wij lessen ingehaald hebben die vorig schooljaar gemist waren. U betaalt dan eerst de lessen die nodig zijn tot de voorstellingen op de planken zijn gebracht. Daarna starten we een nieuw project. De plannen hiervoor liggen al klaar.

Het is een kwestie van lange adem, maar laten we plezier met elkaar maken en elkaar bemoedigen om goed door deze Corona periode heen te komen. We ondervinden veel support van de leerlingen en ouders. Niemand stuurt zieke kids naar les. De kinderen zijn heel behulpzaam en respectvol en de jongeren die ons helpen, zijn goud waard en ontroeren ons eigenlijk. Het is fijn om te merken dat iedereen bij Kzing zo solidair is! We zijn hier heel dankbaar voor.

Hartelijke groet van Evan en Ellis, namens het hele team van Kzing

Geef een reactie