Naar Toen en Verweggistan

Deze musical wordt 5 november 2023 gespeeld in Wijkcentrum De Huesmolen (aanvang voorstelling 16.00 uur) door de leerlingen van Club Mi en Club Fa. Het verhaal is geschikt voor alle leeftijden vanaf ongeveer 3 jaar. Kaartverkoop start 1 oktober 2023

“Naar Toen en naar Verweggistan” is een musical van Ellis Castenmiller, onder regie van Evan en Ellis Castenmiller. Lara Schoots regelt allerlei zaken rondom de musical en staat ook voor de groepen.

Het verhaal gaat over een schoolklas die een museumboot bezoekt die in de haven van Hoorn ligt. Het is een schip net als de Halve Maen. In de musical heet dit schip: “De hoorn van eendracht.”

Dit is een verwijzing naar de namen van de twee schepen waarmee Daniël Schouten en Jacob Le Maire in 1615 op weg zijn gegaan. Zij wilden een nieuwe route naar de Oost ontdekken, maar ontdekten Kaap Hoorn. Daarnaast is het een verwijzing naar een eendrachtig Hoorn.

In 2015 is deze musical ook eens gespeeld. Maar het verhaal is te leuk om het op de planken te laten liggen. We kunnen het beter op de planken brengen !

Als de kinderen aan boord van het schip komen, blijkt dat het schip echt is uitgevaren. Het is op weg naar Toen (de tijd van de V.O.C.) en naar Verweggistan (Kaap Hoorn).

Aan boord van het schip zijn allerlei interessante personen. De kapitein, de bottelier, de chirurgijn… En er zijn scheepsjongens en matrozen.

Het valt de leerlingen niet mee om het leven te leiden van een kind uit de tijd van de V.O.C., aan boord van zo’n schip. Gelukkig is er ook de heldhaftige Hoornse piraat Dirikie de Veenboer. Hij helpt ook in deze tijd de Hoornse inwoners. Hij zorgt ervoor dat de Hoornse kinderen terugkomen in hun eigen stad en eigen tijd.

Wat een avontuur!

De groep is nu wel aangevuld met leerlingen van Club Mi, om dit verhaal te spelen. Club Mi speelt matrozen. Ze oefenen hier al goed met het kijken vanuit het kraaiennest.

Geef een reactie