Na de persconferentie van 26 -11 -2021

Beste leerlingen en ouders,

Wij willen u graag informeren over de gevolgen die de nieuwe maatregelen tegen Covid hebben voor de lessen en geplande voorstellingen van Kzing: “Die verdampte koekoek” (Club So) en de “Mini vet coole wintershow” (Club Fa) .

We vinden het heel erg jammer, maar “Die verdampte Koekoek” en “De mini vet coole wintershow” zullen niet gespeeld kunnen worden op de manier die wij gepland hadden. Onderaan in deze brief leggen we uit waarom dit niet lukt. We hebben daarom een alternatief plan bedacht: “Het Kzingalockdown-kerstgala”.

De lessen

De donderdaglessen in de Kersenboogerd gaan door. Dit is toegestaan, omdat de Kzingles mag aanhaken bij het protocol voor activiteiten voor de jeugd in de Wijkcentra. Dat betekent dat wij niet om 17.00 uur het wijkcentrum uit moeten.

Wél moeten we eerder stoppen, namelijk voor 20.00 uur in plaats van om 21.30.  

We verdelen de lestijd dus eerlijk tussen de drie groepen.

 1. Club Fa: 16.00-17.00
 2. Club So: 17.10-18.10 Deze lestijd is dus anders geworden
 3. Club La:  18.40-19.40 Deze lestijd is dus anders geworden

Waar moet ik rekening mee houden?

De volgende maatregelen gelden zowel voor de lessen als voor de bijeenkomst op 11 december, met als doel iedereen gezond te houden voor het gala en ook voor de decemberfeesten:

 • Wij werken met veel kinderen, jongeren en volwassenen. Sommigen hebben onderliggende klachten. Sommige andere kids hebben ouders met onderliggende klachten. Zij voelen zich vaak heel nerveus als er leerlingen zijn die duidelijk klachten hebben. We vragen u dus dringend om uw kind alleen naar ons toe te laten gaan als het fit en gezond is.
 • Leerlingen met klachten blijven thuis, ook met een negatieve Covid-test. Ook een gewone verkoudheid zou roet in het eten kunnen gooien voor de lessen die wij geven, de plannen die wij gemaakt hebben voor 11 december, of voor de viering van ieders kerstfeest.
 • Wij (mensen van het team van Kzing) testen onszelf minstens twee keer per week  
 • Leerlingen van 13 jaar en ouder moeten bij binnenkomst een mondkapje dragen.
 • Bij leerlingen vanaf 18 jaar controleren wij de QR code. Zij mogen ook onze code checken, als zij dat willen.

Data waarop iets veranderd is

Noteer:

 • 9 december spelen we met de jongste groep, Club Fa, het winterverhaal en maken we wat opnames voor de kids die er 11 december niet bij kunnen zijn. We hebben i.v.m. Covid toch besloten dat ouders hier niet bij kunnen zijn. We zullen online wat van de opnames delen.
 • 11 december: Alle leerlingen van alle groepen van Kzing zijn (zonder ouders) welkom in De Huesmolen voor “Het Kzingalockdown-kerstgala”. We beginnen om 13.00 uur. Om 17.00 uur is het afgelopen.

Schrap:

 • 6 december: de avondrepetitie voor Club So in de Huesmolen mag i.v.m. de Covid regels niet doorgaan.
 • 10 december: de avondrepetitie van Club So in de Huesmolen mag i.v.m. de Covid-regels niet doorgaan.

Wat gaan we 11 december doen?

We gaan er vooral een gezellig feest van maken. De leerlingen mogen in hun mooiste kerstkleren komen. Ze mogen aan een tafel zitten waar hun naamkaartje staat. Daar zitten hen bekende kinderen. We gaan broodjes knakworst (gewoon en vegetarisch) eten, chocolademelk en limonade drinken en natuurlijk wat lekkere dingen snoepen.

Wat het belangrijkste is: de groepen gaan allemaal het podium op om voor elkaar op te treden.

Alle leerlingen laten stukken zien van hetgeen zij de afgelopen periode hebben geoefend. Club So kan op die manier toch scènes uit “Die verdampte koekoek” laten zien en de kids van Club Fa kunnen ook laten zien waar zij aan gewerkt hebben.

Als er tijd over is gaan we samen zingen en misschien is er wel tijd om samen te improviseren op het toneel. Zo krijgen we allemaal toch weer even dat gevoel van gemeenschap en van  “theater maken, is leuk!” Er zullen foto’s en wat opnames gemaakt worden van de middag, die we online zullen delen. Zo krijgt u er toch iets van mee.

De kerstvakantie

 • 16 december praten we samen na. Dat is de laatste les voor de kerstvakantie.

Waarom het niet mogelijk is om “Die verdampte koekoek” op de planken te brengen

Het is door de hele Corona situatie en alles wat ermee samenhangt helaas niet meer mogelijk om “Die verdampte koekoek” zoals bedoeld op het podium te krijgen. Dat komt door de volgende zaken:  

 • Het optreden was op een avond gepland, maar dan mag de zaal niet gebruikt worden.
 • Al enige weken zijn we niet compleet bij het oefenen. Telkens missen we kinderen die Corona hebben of in quarantaine zitten.
 • De repetities zijn vanaf nu korter
 • De avondrepetities in De Huesmolen moeten door de nieuwe regels vervallen.
 • De leerlingen worstelden al en zijn net begonnen met een nieuw, verkort script. Daar zouden wij alle lessen heel hard voor nodig hebben gehad.
 • Het lijkt ons niet slim om net voor kerst veel mensen bij elkaar te brengen.

We maken er samen maar het beste van

Hopelijk zijn de kids en u niet al te teleurgesteld. We moeten er samen maar het beste van maken. In ieder geval fijn om samen met álle leerlingen het jaar positief af te sluiten. Hopelijk wordt 2022 het jaar waarin we afscheid nemen van Corona en kunnen gaan doen wat we het allerleukste vinden: live optreden voor een groot publiek.

Vriendelijke groet,

Het team van Kzing

Laten we niet vergeten dat we houden van het theater!