Laatste nieuws!

17 september

Voor de leerlingen is het deze week een tussenvakantie!

Er is dus een keer geen les. Dat betekent niet dat juf Ellis stil kan zitten. Zij is bezig met het reorganiseren van de informatie op de website, omdat mensen door het grote aanbod van Kzing soms de weg niet konden vinden op de site.

Er zijn straks 4 websites van Kzing.

1.

De website www.kzing.nl wordt een toegangspoort. Daar kunnen mensen toegang vinden tot 3 websites. (Op dit moment nog 2, maar juf Ellis is druk bezig)

2.

Club.kzing.nl Deze site is van belang voor de theaterleerlingen. Op deze site komt alles te staan wat voor jullie van belang is. Het rooster, informatie over de lestijden en groepen, de foto’s (het duurt wel even voordat alles erop zal staan) en een pagina waar jullie de liedjes van jullie musical kunnen vinden. Log dus voortaan in op: club.kzing.nl

3.

Kzing.tv Deze site staat nu nog even open, maar binnenkort wordt het een abonnementensite. Op deze site kunnen mensen, scholen en leerkrachten zich dan abonneren. Hier zijn heel veel liedfilmpjes te vinden over allerlei maatschappelijke thema’s. Ingezongen versies, maar ook karaoke versies. Daarnaast staat er veel info over muziekstijlen, noteren, van blad lezen, de muzikale parameters, spelen met boomwhackers, etc.

4.

Binnenkort krijgen de privé muziekleerlingen ook een eigen site. Daarover volgt binnenkort meer nieuws.

Jullie snappen dat je na jullie vakantie niet aan juf Ellis hoeven te vragen hoe haar vakantie was. 😉


3 september

Yeah!!!!!! Eindelijk!!!!!! Vandaag is er gewoon les!
 
We gaan met elkaar bespreken wat we gaan doen bij Club Fa 1. Nieuw materiaal is te vinden onder de zoekterm Club Fa. De liedjes staan achter een wachtwoord, dat we jullie zullen toesturen. De kids kunnen dan thuis oefenen. Het is geen moeilijk wachtwoord. 😉
 
Ook bij Club Fa2/bijna So gaan we overleggen.
 
Met So gaan we door met Scherven en bij Club La met Scherven en Voice over.
 
We hebben er zin in!
 


30 augustus

Hoera! Het is zover. Kzing gaat aanstaande donderdag weer beginnen. We hebben er weer erg veel zin in.  We hebben elkaar natuurlijk erg gemist door alle perikelen rondom Covid. Gelukkig mogen we nu van start.

Het ventilatiesysteem in de wijkcentra voldoet aan de ventilatie-eisen van het RIVM en voorziet de verblijfruimten op de locaties van verse gefilterde buitenlucht, blaast dit de ruimte in en voert dit direct weer af.

We houden ons uiteraard aan de regels van het RIVM, de Veiligheidsregio en Stichting Netwerk. Jullie zijn er vast al van op de hoogte, maar wij zijn verplicht dit toch nogmaals te melden.Bij de deur zal er een gezondheidscheck plaatsvinden. Er wordt door een medewerker van het Wijkcentrum om een vrijwillige gegevensregistratie gevraagd. De gegevens worden na 2 weken vernietigd. In principe is dit niet nodig. Wij houden immers de leerlinglijsten bij en op die manier kan er snel contact gezocht worden, mocht dat nodig zijn.

Kids die  lichte gezondheidsklachten hebben, zoals hoesten, niezen, koorts, keelpijn, moeten helaas thuis blijven. Wij zijn hierin wel echt heel voorzichtig, omdat Kzing op dit moment alleen op juf Ellis draait. Als zij ziek wordt, kunnen alle lessen van Kzing (ook de pianolessen en basisschoollessen) niet doorgaan. Als zij verkouden wordt, mag zij immers ook niet werken, tot ze zeker weet dat het geen Covid is.

Ouders gaan niet mee het wijkcentrum binnen. Alleen kinderen die voor de eerste keer komen, kunnen door iemand binnen weggebracht worden. Mochten jullie iets met ons willen bespreken, kunt u ons natuurlijk altijd mailen (info@kzing.nl) of bellen (0229-234141)

De leerlingen houden 1 ½ meter afstand van de docenten. Om deze reden hebben wij de groepen tijdelijk verdeeld, zodat er meer bewegingsvrijheid is. Ze zullen weer worden samengevoegd, zo snel als dat mogelijk is.

Zouden jullie op de donderdag na 12 uur nog even de nieuwsberichten op de website willen checken? Mocht juf Ellis ziek zijn, of mocht er iets veranderen aan de voorschriften en de les daardoor niet kunnen doorgaan, weten jullie dat in ieder geval op tijd.

Meester Evan is nog steeds aan het revalideren en zal de eerste lessen nog niet aanwezig zijn. Zo gauw het beter gaat, natuurlijk weer wel. Lara komt gelukkig helpen, dus juf Ellis staat er niet alleen voor.

Uiteraard zijn wij al weer bezig met het maken van leuke nieuwe plannen. Want we willen natuurlijk wel weer eens een keer op dat podium staan, met z’n allen. Zoiets als dit hebben wij in 17 jaar nog niet meegemaakt.

Tot donderdag!

Vriendelijke groet, Ellis, Evan, mede namens de rest van het team