Laatste nieuws!

14-11-2023

Nog geen kaarten voor Real life gekocht? Let op: 14, 15 en 16 november kunt u nog kaarten voor Real life kopen met een voorverkoopskorting, omdat wij tot dat moment een uitdraai krijgen van wat er op de rekening van Stichting Acting4kids is binnengekomen. Geld dat op 17 november of 18 november wordt overgemaakt, zal geretourneerd moeten worden naar de eigenaar. Er moeten dan alsnog kaarten aan de zaal gekocht worden. Dus stort u alstublieft geen geld meer op 17 of 18 november. U kunt dan nog wel kaarten aan de zaal kopen, maar daar geldt de normale prijs. We hopen op uw begrip. Vriendelijke groet van het team van Kzing en het bestuur van Acting4kids.

Hier leest u hoe u kaarten kunt bestellen en betalen:

2-11-2023

De voorverkoop voor alle drie de voorstellingen is gestart!

1 -8 -2023

Hebben jullie allemaal een fijne vakantie gehad en zijn jullie klaar voor een gezellig Kzing-schooljaar? De voorstellingen komen eraan, hè? Wij hebben er zin in. Trouwens ook om jullie weer terug te zien!

We posten hier nogmaals de info over de periode die eraan komt. Er ligt best wat druk op, want het zijn flinke musicals. Zorgen jullie dat je teksten zitten en dat je je regieaanwijzingen weet? 😉

Tot volgende week donderdag!

https://club.kzing.nl/wat-we-doen-bij-club-fa-en-mi-2023/

15 juni

Vandaag zijn alweer de laatste lessen van Kzing in het schooljaar 2022-2023. De projecten gaan door na de zomervakantie. We beginnen weer op 7 september. Vanavond gaan we gezellig taart eten en nog wat samen oefenen en zingen. Club So en Club La hebben samen les van 18.15-19.45. Club La gaat dan nog even door tot 20.30. We hebben veel te vieren, want Anne, Cas en Elsie zijn geslaagd! Er zijn ook een paar mensen jarig geweest. Tijd voor feest, dus ! We hopen iedereen persoonlijk een fijne vakantie te mogen wensen.

14 juni

Bij voldoende belangstelling gaan we met de leerlingen van Club Mi en Club Fa op 8 juli filmopnames maken in Het Pakhuis, met op de achtergrond een groen scherm. Een flink aantal liedjes van hun musical zal worden opgenomen. De filmpjes worden na de voorstelling geplaatst op kizng.tv en kzing.nl. We hopen op veel leerlingen ! Leerlingen kunnen opgegeven worden via de ouder-apps.

17 mei

We zijn blij u te kunnen melden dat wij data hebben kunnen afspreken waarop de voorstellingen in de Huesmolen gespeeld kunnen worden.

Club Mi en Fa treden op 5 november 2023 in Wijkcentrum De Huesmolen. Let op: er zijn een aantal extra repetities. Kijk hiervoor in het onderstaande rooster.

Club So en La treden op 18 november 2023 in Wijkcentrum De Huesmolen. Let op: er zijn een aantal extra repetities. Kijk hiervoor in het onderstaande rooster.

Als u op het rooster hieronder klikt, kunt u alle informatie vinden in het rooster van het schooljaar 2023-2024. Uiteraard zullen we u reminders sturen.

Klik hier om de informatie te vinden over de voorstellingsdata. U vindt die in het rooster van 2023-2024

Een vraag om uw medewerking en begrip

We zijn natuurlijk ontzettend enthousiast over de voorstellingen. Hoewel het nog lang duurt, kijken we er erg naar uit. Toch willen we graag nu al een lastig punt aansnijden:

De repetitiedata rondom de voorstellingsweek zijn verplicht, behalve bij ziekte en schoolverplichtingen. Wij willen graag uitleggen waarom wij zo streng in zijn met betrekking tot de aanwezigheid op repetities..

Zou u alstublieft goed willen kijken of de leerling alle data aanwezig kan zijn? Wij kunnen nu nog samen overleggen over uitzonderingen. Als iemand op dit moment (mei 2023) bijvoorbeeld aangeeft dat opa en oma in de repetitieweek 50 jaar getrouwd zijn, hebben we daar natuurlijk begrip voor en maken we samen een afspraak.

Dit ligt heel anders in de weken vlak voor de voorstelling. Ieder jaar weer zorgen verzuimende leerlingen in de repetitieweek voor buikpijn bij het team. Het is voor iedereen (medeleerlingen, technici, mensen die de kostuums verzorgen en de docenten), erg stressvol als leerlingen/ouders vlak voor of in de repetitieweek aangeven dat ze gaan verzuimen en hiervoor ook nog begrip van ons vragen.

Verzuimende leerlingen missen soms de kostuum doorpas. Ze missen regieaanwijzingen op locatie etc. Hun medespelers missen de persoon tegen wie zij iets moeten zeggen en de docenten hebben geen aandacht voor de regie, omdat ze missende rollen moeten spelen. Verzuimende leerlingen missen soundchecks. Ze weten niet welke microfoon ze moeten gebruiken, etc. Kortom: verzuimende leerlingen missen van alles, wat achteraf moet worden ingehaald en uitgelegd.

Dat kost allemaal tijd, die wij in die laatste week niet hebben. Bel ons dus die week alstublieft niet met de vraag om een uitzondering te maken. Ons antwoord moet helaas nee zijn. Ook omdat we ervaren hebben dat het maken van één uitzondering ertoe leidt dat er vervolgens veel meer leerlingen gaan verzuimen, want “die en die mag het toch ook!”.

De ervaringen in vorige jaren hebben ons helaas genoodzaakt om te besluiten dat leerlingen die essentiële zaken gemist hebben, eventueel een dans/lied/solo etc. niet kunnen doen.

Als de voorstelling in gevaar komt door teveel verzuimende leerlingen, zullen wij ervoor kiezen om een liedjesprogramma te brengen, in plaats van een musical. Dat zou voor alle leerlingen die wél aanwezig zijn een enorme teleurstelling zijn, maar wat niet gaat, gaat niet.

Nogmaals: we hebben het natuurlijk niet over gezondheidssituaties, of plotseling opgegeven schoolverplichtingen, maar over zaken waar u in uw planning rekening mee had kunnen houden.

Sorry voor deze strenge regels. Ze zijn helaas nodig om te borgen dat alle leerlingen die graag op de planken staan, dit ook kunnen doen. Wij rekenen op uw begrip.

Vriendelijke groet van het hele team van Kzing

11 mei

Ook vandaag zijn er aangepaste repetitietijden, in verband met het optreden op zaterdag 13 mei op het buurtfeest in de Kersenboogerd. Klik hier voor info

Als het net zo goed gaat als bij de veteranen, zijn we dolblij !

We willen alle eindexamenkandidaten veel sterkte toewensen!

23 maart

Afgelopen week hebben we zowel in de lessen als in de appgroepen van Club So en Club La uitgelegd dat er tijdelijk wat wijzigingen in het rooster zijn, in verband met alle optredens. We hebben dit ook meteen in het rooster gezet.Noteer alstublieft alle info in de agenda’s.

Wie niet meedoet met de optredens is natuurlijk alsnog van harte welkom bij het oefenen van dat materiaal, want dat zingen bij Kzing bij verschillende gelegenheden. Als je niet op tijd kan zijn, omdat je schoolverplichtingen hebt, kom je gewoon op de tijd die wel lukt. Wie op wil treden, moet natuurlijk wel alle liedjes kennen.

Let op: 13 april

Op 13 april repeteren club So en Club La samen om te ervaren hoe de twee delen van Real life in elkaar gaan vallen. Beide groepen hebben die dag les van 18.10 tot en met 20.45. Neem iets te drinken mee voor de pauze ! 😉

We zullen proberen alle teksten tot de pauze samen door te spelen. Dat gedeelte moet dan zo’n beetje zitten, als we het stuk op de planken willen krijgen en verder willen gaan.

Deze langere repetitie staat ook al langere tijd in het rooster en is al langere tijd geleden via de communicatiekanalen gedeeld. Vorige week zijn reminders gestuurd in de appgroepen en is er op gewezen in de les.

Het is een belangrijke les omdat het een kans is om op elkaar ingespeeld te raken. Het is een goede kans om het stuk goed te leren begrijpen en regieaanwijzingen mee te krijgen.We rekenen er dus op dat de meeste leerlingen hierbij aanwezig zijn, vanaf het moment dat het qua schoolverplichtingen mogelijk is.

Het is vooral van belang voor onze leerlingen die thuis niet of weinig oefenen We rekenen er op dat zij er in ieder geval zijn.

12 januari 2023

We gaan weer beginnen. Zien we jullie allemaal weer? Heeft iedereen zich inmiddels ingeschreven? Dat kan hier: Inschrijven

17 november 2022

Vanaf vandaag staan alle inschrijfformulieren klaar. Zou u uw kind zo snel mogelijk willen inschrijven? Vriendelijke groet van het team van Kzing

16 november 2022

We hebben positieve ervaringen met de appgroep voor ouders/opvoeders bij Club Fa. Daar gaan we mee door. Ouders die daar liever geen gebruik van maken, kunnen de informatie altijd vinden bij : Het laatste nieuws, op deze pagina of (bij informatie speciaal voor de groep van hun kind) op de eigen leerlingpagina van hun kind.

We hebben besloten dat de app-groep voor Club So voortaan ook toegankelijk is voor ouders. Vooral om de informatie mee te lezen. Bij vragen kunt u ons beter een persoonlijke app of een mailtje sturen, zodat de appgroep vooral een kanaal van de leerlingen blijft. Ouders die daar liever geen gebruik van maken, kunnen de informatie altijd vinden bij : Het laatste nieuws, op deze pagina of (bij informatie speciaal voor de groep van hun kind) op de eigen leerlingpagina van hun kind.

De appgroep voor de leerlingen van Club La is niet toegankelijk voor ouders. We gaan ervan uit dat leerlingen op deze leeftijd hun eigen taken kunnen plannen en hun ouders op tijd informeren. Ouders/opvoeders kunnen zich natuurlijk altijd zelf informeren op deze pagina, bij “Het laatste nieuws” of op de eigen leerlingpagina van hun kind, want daar zal ook altijd alle info te vinden zijn. Bij vragen mag u ons natuurlijk altijd mailen.

Vriendelijke groet,

het team van kzing

10 november

Reserveer 18 december! We gaan dan samen gezellig een winterfeest vieren. De Winterkzingalong 2023! Jullie zijn van harte welkom van 16.00 uur tot 18.00 uur. Het laatste half uurtje mogen jullie ouders ook aanschuiven. Hiervoor hoeft niemand een kaartje te kopen. Alle vrijwilligers zijn ook van harte uitgenodigd. Na afloop van het feest, ruimen wij samen op en eten en drinken samen een hapje! Kom je ook?

5 november

Zondag 20 november treedt Club Fa op met Het sprookje van Perfectie. Kom allemaal kijken!

13 oktober 2022

Denken jullie aan de voorstelling van Club So: a ride of fright! Koop kaartjes!

1 september 2022

De kaartverkoop van alle drie de voorstellingen is gestart. Koop in de voorverkoop en betaal €2,00 per kaart minder! Op is op. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over de voorstellingen.

klik hier voor meer info

De eerste voorstelling die gespeeld wordt, is Spoekies, op 9 oktober.

10 augustus 2022

We zijn druk bezig met alle sites op te knappen, met de administratie en de voorbereidingen voor alle producties. In oktober en november worden er 3 producties gespeeld.

 1. Club La speelt 9 oktober de kindervoorstelling Spoekie
 2. Club So speelt 30 oktober A ride of fright
 3. Club Fa speelt 20 november 2022 Het sprookje van perfectie

We hopen dat alle leerlingen het leren van de teksten in de laatste vakantieweken zullen oppakken, zodat wij na de vakantie veel tijd kunnen besteden aan het spel en de liedjes en niet geremd worden doordat teksten nog niet zitten. Zet hem op allemaal!

Maar eerst nog even genieten!

26-1-2022

Vanaf 26 januari zijn er versoepelingen. Daardoor kunnen we weer in normale groepen en met normale lestijden werken. Groep So kan weer als één groep samen les krijgen. De lestijden zijn als volgt:

Donderdag

 • Club Fa: 16.00-17.00
 • Club So: 17.15-18.15
 • Club La: 19.00-20.15 met uitloop

Tot morgen allemaal!

11-1-2022

Beste mensen,

wij hebben net gehoord dat wij ook nu de vakantie voorbij is, nog steeds mogen aansluiten bij de regels van Netwerk voor groepen waarin ook een aantal kwetsbare leerlingen zitten.

Dat betekent dat wij live mogen lessen. Wel willen wij erop aandringen dat iedereen zich weer net zo goed aan de regels houdt als voorheen, want dat zorgt er mede voor dat we dit mogen blijven doen.

Bij binnenkomst draagt iedereen vanaf groep 6 een mondkapje en gebruikt de handgel bij de deur. Het mondkapje mag af als we zitten.

Mensen met verkoudheidsklachten kunnen helaas niet deelnemen aan de les; ook niet als er een negatieve Covid-test is. Als wij verkouden worden, kunnen wij de rest van onze lessen niet geven; dat willen we in ieders belang graag voorkomen.

Mensen die direct contact gehad hebben met iemand met Covid, vragen wij om niet te komen. Wij hebben leerlingen in ons midden die tot een kwetsbare groep horen en ook hebben sommige ouders met onderliggend lijden.

We adviseren de leerlingen om elkaar niet te knuffelen bij de begroeting. Dit scheelt in de toekomst mogelijk quarantaine-situaties.

Wij werken met Club So in twee groepen, in verband met de hogere besmettingsgraad van Omikron. Als de besmettingsaantallen verminderen, zullen we het rooster aanpassen en zullen de groepen allemaal weer een iets langere les krijgen.

 • Club Fa komt in zijn geheel samen van 16.00- 16.40.
 • Club So 1 komt van 16.50 tot 17.30
 • Club So 2 komt van 18.10-18.50
 • Club La komt van 19.00-19.40

Wij zullen Club So vanavond via de nieuwe groepsapp een groepsindeling sturen.

Van 17.30 tot 18.10 eten wij en de 10 minuten tussen de lessen door ventileren we.

Het is allemaal een beetje een gedoe 😉 , maar we zijn allang al blij dat we elkaar live kunnen ontmoeten! Tot morgen.

26 november 2021

Lieve leerlingen, ouders en verzorgers,

Eerlijk gezegd ziet het er wel naar uit dat de nieuwe maatregelen tegen Covid zullen botsen met onze lessen, voorstelling en plannen, maar op dit moment kunnen wij nog niet overzien wat deze nieuwe maatregelen precies voor Kzing zullen betekenen.

Weet dat wij ons best doen om altijd te zoeken naar positieve manieren waarop wij samen theater kunnen maken en dat gaat ons hopelijk, samen met jullie, lukken ook. We zijn al verschillende mogelijkheden aan het onderzoeken.

Om meer inzicht te krijgen in onze mogelijkheden, zullen we moeten overleggen met de mensen van de twee wijkcentra waar wij oefenen en optreden. Ervaring leert dat deze mensen maandag eerst zelf met elkaar om tafel moeten, zodat wij dus waarschijnlijk pas dinsdag of woensdag echt weten hoe alles zal gaan.

Natuurlijk zullen we jullie dat zo snel mogelijk vertellen. Kijk dinsdag of woensdag dus nog even op deze pagina, dan weten wij meer.

Probeer er ondanks alles samen een goed weekend van te maken.

Liefs van het team van Kzing

1 oktober 2021

Het is inmiddels mogelijk om uw kind in te schrijven voor Club Fa, via de knop op de homepage. Hartelijke groet, Evan en Ellis.

5 september 2021

Vandaag is het zover: we mogen een klein optreden doen in Het Pakhuis! Alle kids die daar vandaag optreden, worden om half elf bij de ingang van Het Pakhuis verwacht. Ze worden daar buiten door Lara, of een andere leerling ontvangen. Ouders mogen helaas niet mee naar binnen, in verband met de Covid maatregelen. Tot zo!

1 september 2021

Beste ouders en kids, vandaag zijn er (zoals afgesproken) alleen lessen voor kids die meedoen met het optreden in Het Pakhuis, op 5 september. De andere leerlingen zien wij graag weer terug op 9 september.

Hartelijke groet van het team van Kzing

26 augustus 2021

We hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien. Kijk nog even naar deze info:

19-5-2021

Beste leerlingen en ouders,

Hoera! Zojuist werden wij gebeld door het Wijkcentrum Kersenboogerd. Morgen kunnen wij helaas nog niet in het Wijkcentrum terecht, maar de twee weken daarna wel. Dat zijn dan tevens de laatste weken van het schooljaar. We doen dat deze twee lessen nog wel op dezelfde manier als we dat eerder hebben gedaan: 

 • Wij registreren wie aanwezig is in de les, om eventueel mensen te kunnen waarschuwen.
 • Kom niet te vroeg en wacht zo lang mogelijk buiten.
 • Ouders zijn op dit moment helaas binnen nog niet welkom.
 • Bij binnenkomst gebruik je de desinfectie-paal en vertel je dat je bij Kzing hoort.
 • Iedereen boven de 12 jaar draagt een mondkapje.
 • In de les houden we zoveel mogelijk 1 ½ meter afstand.
 • Leerlingen met verkoudheidsklachten kunnen helaas niet deelnemen aan de les, ook niet wanneer er een negatieve Covid-test is. Als wij verkouden worden, kunnen wij de rest van onze lessen niet geven; dat willen we graag voorkomen.
 • Evan zal aanwezig zijn, wanneer zijn energie dit toelaat. Hij heeft nog steeds last van de nasleep van Covid.
 • We werken in kleine groepen en we ventileren tussendoor. De indeling is als volgt:
 • 16.00-17.00:                Club Fa
 • 17.00-17.10:                ventileren
 • 17.10-17.50:                Club So: de scènes met de padvindsters
 • 17.50-18.00:                ventileren
 • 18.00-18.40:                Club So: de andere scènes  (dit leggen we uit in de zoomles)
 • 18.40-19.10:                ventileren en eten
 • 19.10-19.50:                Club La

Wij vertrouwen erop dat iedereen zorgvuldig is en denkt aan de belangen van anderen. Als je vragen hebt, kan je die morgen in de zoomles aan ons stellen.

Hopelijk zijn de strikte regels na de zomervakantie niet meer nodig. Wij vinden het in ieder geval fijn dat we jullie weer even in levende lijve mogen ontmoeten!

Hartelijke groet van juf Ellis en meester Evan

18-5 2021

Net is er nog contact geweest met Wijkcentrum Kersenboogerd. Zij hebben nog niet gehoord of zij en zo ja hóe zij open mogen. Waarschijnlijk zal onze eerste live les dus niet aanstaande donderdag zijn, maar de donderdag daarna. We houden jullie op de hoogte.

12-5- 2021

Lieve leerlingen en ouders,

Zoals jullie weten, volgen er na 19 mei mogelijk versoepelingen in het Coronabeleid, tenzij er op de “pauzeknop” gedrukt wordt. Bij Kzing zien we er natuurlijk ontzettend naar uit om “onze” leerlingen weer eens live te ontmoeten. Het zou heerlijk zijn als dat nog voor de grote vakantie mogelijk zou zijn!

Of Kzing live les kan geven, is onder andere afhankelijk van de regels die er bij Netwerk gelden, wat betreft de openstelling van het Wijkcentrum. Men vertelde mij daar dat zij eigenlijk ook nog niet precies weten wat er dan wel en niet toegestaan zal zijn in de wijkcentra en culturele centra. Die regels worden bepaald door Sociaal Werk Nederland. Natuurlijk hebben zij die vraag inmiddels al wel uitstaan. Zij houden ons op de hoogte.

Zelf zijn wij ondertussen al allerhande “formats” aan het bedenken. Werken in niet al te grote groepen is er daar één van, want het kan zijn dat er niet meer dan 30 mensen in het hele Wijkcentrum aanwezig mogen zijn.

Wij hebben helaas nog geen antwoord gehad van de gemeente of er een geschikte buitenlocatie is, om bij mooi weer samen te oefenen. Daar zullen wij ook nog achteraan gaan. * zie bericht hieronder

Wij zullen alle belangen goed afwegen en we houden jullie op de hoogte.

Hartelijke groet van Evan en Ellis

* Hallo allemaal, nog even terugkomend op het bovenstaande bericht. Ik heb net iemand van de Gemeente Hoorn gesproken. Helaas mogen wij ook niet buiten repeteren.

Die mevrouw had de vraag uitgezet. Ik had gevraagd of ik bijvoorbeeld om een keer in de speeltuin kon repeteren… Helaas heeft zij van de instanties waar zij een beroep op had gedaan geen antwoord gekregen. Zij had dus ook geen geschikte buiten locatie voor ons.

Andere groepen die buiten probeerden te repeteren, kregen last met omwonenden. Dat was zelfs zo in hun eigen buitenruimtes, of op schoolpleinen. Al deze groepen schijnen ermee te zijn gestopt.

Sommige andere groepen hadden dezelfde vraag gesteld, maar mochten dit ook niet. Die mevrouw gaf aan dat er echt op gehandhaafd wordt en zei dat dit geen optie voor ons is.

Het spijt me. Dit is dus helaas geen optie.

Groet van Ellis.

30-4-2021

Hoera! De uitslag van de West-Friesland loterij is bekend. In onze “wijsheid” ? hebben we bij Kzing besloten dat we het lot lekker niks laten beslissen. De inzendingen waren allemaal zo mooi dat iedereen wel iets verdiende!

Daarom krijgt ieder gezin dat iets heeft ingestuurd één lekkere vlaai.

Jullie mogen zelf aangeven of jullie een appelkruimelvlaai, abrikozenvlaai, Limburgse roomvlaai, kruimelvlaai of een kersenvlaai willen ontvangen. Zouden jullie erbij willen zetten op welk adres en op welk moment? We laten de vlaaien bezorgen door Multivlaai.

We feliciteren alle winners hartelijk en hopen dat ze zullen genieten van de lekkere vlaai!

Heb je de inzendingen nog niet gezien? Bekijk dan het filmpje hieronder, dat Lara heeft ingezongen, samen met juf Ellis. Daar zijn veel van de kunstwerken te zien.

15-4-2021

Kzing verloot 3 taarten onder de inzenders van zelfgemaakte tekeningen, foto’s, gedichten, lego-bouwwerken etc. die gaan over Westfriesland. Westfriesland is de regio waarin wij wonen.

Iedereen mag minimaal 1 en maximaal 3 inzendingen sturen.

Vertel er even bij wat je stuurt en waarom je dat zo Westfries vindt.

Alle kunstwerken worden tentoongesteld in het Kzing-museum, maar een aantal van die mooie werken, zullen gebruikt worden voor een clip bij de Remix van het Westfriese Volkslied. Inleveren kan tot en met 25 april 2021. Veel succes!

mailto:brievenbus@kzing.tv

16-3-2021

Beste leerlingen, aanstaande donderdag verzorg onze oud-leerlinge Anna Tetenburg (ja, inderdaad de zus van onze Isabella) workshops in alle drie de groepen van Kzing. We verheugen ons erop op nieuwe dingen te leren!

27-1-2021

Lieve mensen,

De tussenvakantie gebruiken we onder andere om nieuwe verhalen en nieuw liedmateriaal te maken voor Kzing en voor de basisscholen.

Ook gebruiken we de tijd om de ledenadministratie bij te werken. Dat doen we sinds kort digitaal, om meer grip te hebben op onze administratie. Alle lidmaatschappen van cursussen die afgerond zijn, zijn nu stopgezet, want er zijn inmiddels al drie lessen van de nieuwe groepen geweest. Het nieuwe materiaal is vanaf nu alleen toegankelijk voor de leerlingen die zich hebben ingeschreven.

Leerlingen die zich nog niet hebben ingeschreven, hoeven geen nieuw account aan te maken. Ze staan nu vanuit de administratie aangemeld in de groep “inschrijven.”  Zou u even voor ons willen kijken of u zichzelf of uw kind heeft ingeschreven?

Zou  u het ons ook willen melden als uw kind is ingeschreven bij Club So, maar nog geen nieuw script heeft ontvangen? Dan zetten we dat verzuim zo snel mogelijk recht.

Vriendelijke groet,

Het team van Kzing  

7-1-2021

De zoomlink voor alle groepen is:

Link: https://us04web.zoom.us/j/75489150805?pwd=SDJhTlJNeVYvcExSbGJGaTFXMnZRUT09

Wachtwoord: KzingMee

3-1-2021

Aanstaande donderdag heeft elke groep les op de eigen normale lestijd via een zoom-sessie. De link zullen we nog met u en de leerlingen delen.

Donderdag praten we dan eerst even gezellig na over de film; wat iedereen ervan vindt en van geleerd heeft. Het zal gezellig zijn om iedereen weer te spreken.

Natuurlijk gaan we ook samen overleggen over onze plannen en onze mogelijkheden. Het is goed als zoveel mogelijk leerlingen betrokken zijn bij de keuzes die we maken, dus we rekenen wel echt op de aanwezigheid van de leerlingen bij het zoom-moment.

Als je/uw kind niet in staat bent/is om aanwezig te zijn, zou je/u ons dat dan per mail willen laten weten?

Tegen alle leerlingen zeggen we graag: tot donderdag!

1-1-2021 23.40

Alle vier de delen van de mini-soap “Op afstand…” staan online. Wie nog niet gekeken heeft, kan nu zelfs bingewatchen. 😉

De witte letters hieronder zijn een link naar Kzing.tv en de afleveringen.

De mini-soap “Op afstand…” – Kzing.tv

Veel plezier!

1-1- 2021 1. uur 40

Een gelukkig Nieuwjaar allemaal! Hopelijk zien we elkaar snel weer live en kunnen we ook weer echt op een podium spelen. Morgen (of eigenlijk vandaag, want het is nu 1.40 uur…) komt de laatste aflevering van “Op afstand..”‘ online. Kijk daarvoor op De mini-soap “Op afstand…” – Kzing.tv

Hier nog wat wensen van de cast en het team, om jullie te bemoedigen!

Groetjes van ons!

26 december

Lieve mensen, we hebben (op gisteren na) met 4 mensen (Patrick, Evan, Mark en Ellis) de hele week van vroeg tot laat gewerkt aan het maken van onze mini soap. Soms van ’s ochtends vroeg tot een uur of 11 ’s avonds. Maar hier is dan vast het eerste deel van “Op afstand…” We hopen dat jullie er van genieten.

De volgende delen komen in de loop van de week.

We rekenen geen kaartprijs, of iets dergelijks, maar hopen dat iedereen een vrijwillige bijdrage wil overmaken naar Stichting Acting4kids, zodat onze onkosten gedekt worden, onze zaal betaald kan worden en onze projecten kunnen doorgaan. Vast heel erg bedankt!

U kunt een bijdrage overmaken op: NL32 INGB0004 195 567

Klik op de link en scroll een beetje naar beneden. Daar vind je het eerste deel van Op afstand. https://kzing.tv/

Heel veel plezier!

17 december

Even ter herinnering: vandaag geen les, in verband met alle Corona maatregelen…. ?

14 december

Lieve mensen van Kzing, helaas ziet het ernaar uit dat wij aanstaande donderdag niet bij elkaar kunnen komen voor de gezellige laatste les voor de kerstvakantie. ?

Ik heb net contact gehad met het Wijkcentrum en zij gaan uiteraard dicht, als de nieuwe maatregelen van kracht worden.

Eén voordeel: bijna alles van de film is opgenomen. Vanavond is de laatste draaidag van “Op afstand” Binnenkort zal ik een stukje schrijven over alles wat wij hebben meegemaakt tijdens het filmen.

Het was ontzettend improviseren, maar toch hebben wij het met elkaar gefikst! Kzing heeft het motto eer aan gedaan: “Leven is spelen!”

Morgen, spreken wij elkaar weer via dit medium, de apps en de Facebookpagina. Dan weten wij meer.

20 november

Sorry kids ouder dan 12 jaar… voorlopig mogen we even niet zingen…

Natuurlijk doe ik mijn best om de maatregelen tegen Corona zorgvuldig toe te passen, maar het blijft moeilijk om de regels voor zingen in groepsverband bij te houden en te volgen. Dat komt mede doordat dit tijdens persconferenties niet of nauwelijks genoemd wordt, in tegenstelling tot de activiteiten rondom sport etc.  

Zelf doe ik mijn best om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn, door organisaties te volgen zoals koor en corona en korennetwerk Nederland, maar ook voor deze organisaties blijft het zoeken naar de juiste informatie. De site van de overheid is een andere bron; maar die is niet altijd meteen up to date. Nou las ik gisterenavond laat op de site van korennetwerk Nederland:

“Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge op dinsdag 17 november werd het extra maatregelenpakket van de afgelopen twee weken ingetrokken. Het kabinet liet weten dat we teruggingen naar de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober en dat er geen nieuwe extra maatregelen zouden komen. Koren werden niet genoemd tijdens de persconferentie.  Desondanks verscheen op de website van de Rijksoverheid vrijwel tegelijkertijd het bericht dat het verbod op samen zingen van kracht blijft.”

Als je dan verder klikt en op de site van de overheid komt, lees je:

“Verbod op zingen in groepsverband, met uitzondering van: Professionele zangers.

Kinderen tot en met 12 jaar.

Zingen als onderdeel van de belijdenis van een geloof of levensovertuiging.

Zingen als onderdeel van een demonstratie.

Plotseling en ongemerkt en onaangekondigd is er dus een besluit genomen dat er nog steeds niet gezongen mag worden met amateurkoren, maar nu mag er ook niet meer gezongen worden met  leerlingen van 13 tot en met 17, wat eerst gewoon wél mocht. Zelfs vorige week nog.  

Ik snap dat er sprake is van voortschrijdend inzicht. Het gaat mij er ook zeker niet om dit advies ter discussie te stellen. Iedereen staat nou eenmaal anders in de discussie over hoe voorzichtig we moeten zijn en heeft een andere mate van vertrouwen in de wetenschap. Mijn beleid is dat ik regels gewoon volg.

Ik zou het alleen fijn vinden als zulke veranderingen, die voor mijn activiteiten toch best veel betekenen, duidelijker gecommuniceerd werden. Ik heb dit ook al eens aangegeven aan de Veiligheidsregio, maar daar is dus nog niet veel mee gedaan.

Zoals ik al zei: sorry kids ouder dan 12… voorlopig mogen we even niet zingen…


18 november

Lieve kids en ouders, ik ben blij jullie te kunnen melden dat wij terug kunnen naar de lestijden en lesafspraken van 2 weken geleden, doordat de Corona maatregelen weer iets soepeler zijn geworden.

Het is dus een goede zet geweest om de vakantie en de lessen om te wisselen. 🙂
Zorgen de leerlingen dat zij hun teksten vlot en vloeiend kennen? We moeten nog veel filmen!

Tot donderdag, allemaal!


12 november

Denkt iedereen eraan dat de tussenvakantie deze week is en dat er volgende week wél les is. Deze data zijn omgeruild, in verband met de Corona maatregelen. Tot volgende week!


4 november 2020

Lieve leerlingen, ouders en verzorgers,


In eerste instantie hoorden wij om 14.15 dat we niet in het Wijkcentrum terecht konden, i.v.m. de maatregelen tegen Corona. We lazen echter op de site van Netwerk dat Kinder- en jeugdwerk wel bleven doorgaan.

Daar heb ik overleg over gehad en Netwerk vond bij nader inzien eveneens dat Kzing dan eigenlijk ook wel door kon gaan.

De lessen vinden de komende 2 weken wel enigszins aangepast plaats.

Morgen

 • Van Club Fa komen alle kinderen. Ze hebben gewoon les van 16.00 tot 17.00. We filmen:
 • Acte 2 scène 7: Opscheppen
  • Acte 2 scène 8: Pesters
  • Acte 2 scène 9: Ik ben zo blij met mij
 • Van de instroomgroep Club So komen alle kinderen. Ze hebben gewoon les van 17.10 tot 18.10. We filmen:
 • Acte 2, scène 4: de directeur, Mr. Magic en de assistente 2 acts.
 • Acte 2, scène 6: Paarden in actie deel van Directeur en slangenbezweerder
 • De avondgroep Club So zal les hebben van 18.20 uur tot 19.10  (Iets korter dus, i.v.m. het feit dat de vrijwilligers er speciaal voor ons zijn en we maar tot 20.00 uur kunnen.) We filmen:
 • Cor en Henk
  • Lied: hashtag het gaat voorbij
  • Acte 2, scène 1: Werken in de zorg
 • Van Club La mogen helaas alleen de leerlingen die jonger zijn dan 18 komen. Zij zullen les hebben van 19.20 tot 20.00 uur. (Ook korter dus, helaas, i.v.m. de vrijwilligers) We filmen alles stukjes van Abby, Cece en Dee.

De scènes met dhr. Wee erin filmen we 26 november.

Let Op!!!!!!!!!Volgende week

Wij verplaatsen de tussenvakantie van 19 november naar 12 november. Hopelijk zijn de maatregelen dan weer versoepeld en kunnen we volgens het normale rooster werken. We ruilen de vakantie dus als het ware om: volgende week is er dus géén les, maar die wordt de week erna (wat eigenlijk een vakantieweek was) ingehaald.

4 november 2020

Lieve leerlingen, ouders en verzorgers,

Zojuist heb ik met Stichting Netwerk gebeld om te vragen of het Wijkcentrum dichtgaat of voor sommige groepen openblijft. De mensen van Netwerk zijn daar nu over in overleg. Ik zou vanmiddag een mail krijgen met daarin meer informatie. Helaas weet ik nu dus ook nog niet of Kzing morgen door kan gaan. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte.

Hartelijke groet van Ellis


21 oktober 2020

Lieve Kzingers, denken jullie eraan dat we de komende les die filmpjes maken? Doe geen groene kleren aan, want jullie staan voor een groen scherm en dan valt de kleur van jullie truitje weg. ? Tot donderdag.


15 oktober 2020

Lieve leerlingen, vanaf vanavond kunnen jullie alleen nog via een eigen account bij het materiaal komen. De oude wachtwoorden werken dan dus niet meer.


Als je jezelf hebt ingeschreven (als je volwassen bent) of je ouders hebben dat gedaan (voor iedereen onder de 18), heb je een eigen account van waaraf je het materiaal kan bekijken.

Groetjes van juf Ellis


14 oktober

Lieve leerlingen en ouders,

De richtlijnen van het Wijkcentrum zijn aangepast aan de nieuwe maatregelen van de overheid. Voor ons verandert er niet extreem veel. Gelukkig gaan de wijkcentra niet dicht. Toch vragen wij uw aandacht voor wat zaken.

Leerlingen en begeleiders ouder dan 13 jaar moeten vanaf de volgende les in publieke ruimtes zoals het Wijkcentrum een mondkapje dragen, net als op de middelbare scholen. Het mag af wanneer wij zitten.

Wij vragen de leerlingen dringend om niet te vroeg te komen en om anders buiten te wachten. De zitjes binnen in het wijkcentrum mogen niet gebruikt worden.

Ouders vragen wij om niet het wijkcentrum in te komen. Als u uw kind voor de eerste keer wegbrengt, mag u uiteraard wel even mee naar binnen om kennis te maken. We vragen u dan wel om eventueel zelf naam en adres etc. achter te laten.

Na afloop van de les komt uw kind door de nooddeur naar buiten.

Leerlingen en begeleiders die verkoudheidsklachten of koorts hebben, moeten uiteraard thuisblijven.

Wij hebben afgesproken dat Kzing als gebruiker van het Wijkcentrum nauwkeurig een presentielijst bijhoudt. Uw kind hoeft dus geen informatie af te geven aan de deur. Wanneer er ergens een besmetting zou zijn, nemen wij het op ons om u te informeren.

We snappen het wel als u de laatste 5 minuten door het raam kijkt om toch een beetje mee te maken waar wij mee bezig zijn.

Ik ben aan het onderzoeken hoe wij om moeten gaan met het gebruik van kostuums, die bij het maken van de de film gebruikt zullen worden, i.v.m. de maatregelen rondom “kleedkamers.” en met de eventuele grime. Ook ben ik nog aan het kijken hoe wij een filmset kunnen creëren. Het podium in de Kersenboogerd staat namelijk vol met spullen uit andere lokalen, die daar weg zijn gehaald i.v.m. de anderhalve meter-regeling.

Denkt u eraan uw kind/jezelf in te schrijven? Vrijdag gaan de wachtwoorden van de pagina’s af.

We houden jullie op de hoogte!

Hartelijke groeten van Ellis en de rest van het team


7 oktober 2020

Beste ouders en leerlingen. Wij zijn bezig met een nieuwe manier van administreren. Enerzijds om de administratie te verbeteren en de betalingen meer te structureren, anderzijds om ervoor te zorgen dat alleen onze eigen leerlingen toegang tot ons materiaal hebben.

Deze week werkt het gegeven wachtwoord nog normaal, zoals het de laatste weken deed. Je kunt naar de pagina van je Club gaan en op de knop “Ga naar het materiaal van …..” drukken. Daar kunnen jullie het al lang bekende wachtwoord invullen en dan kun je bij het materiaal.

Maar… let op: over korte tijd zal dit wachtwoord niet meer werken. Het is de bedoeling dat alle leerlingen zich vanaf nu gaan inschrijven via de site en op die manier toegang krijgen tot het materiaal voor hun eigen club.

Onder deze link vindt u meer informatie.

Mocht u vragen hebben, stuur ons dan gerust een mailtje!


5 oktober 2020

Wij zijn een kerstfilm aan het maken.

Er mogen maar 30 mensen verblijven in de zaal waar wij optreden. Eigenlijk zelfs maar 20, omdat onze vrijwilligers meegeteld moeten worden.

Op die manier is het voor ons onmogelijk om “Scherven” en “Voice over” op dit moment op de planken te brengen.

Lees er meer over onder deze link.

Om ons toch te kunnen presenteren, gaan we met alle groepen een winter/kerstfilm maken. Die zal dan zo tegen kerstmis online komen. Iedere groep levert hier een bijdrage aan en zal erin te zien zijn.

We weten nog niet wat de kosten hiervan zijn en we weten dus ook niet of hier nog iets van kaartverkoop aan te pas komt. Zo gauw dit duidelijk is, zullen we u informeren. We doen ons best om met een low budget te werken.


1 oktober

Er is vandaag uiteraard gewoon les. We vragen u wel dringend om zelf niet binnen te komen en om verkouden kinderen (zelfs als zij geen Corona hebben) thuis te laten, om ervoor te zorgen dat de lessen door kunnen gaan. Wij hebben immers geen inval docent. Eigenlijk doet iedereen dat ook al heel trouw, waarvoor onze dank!

Deze week krijgen de mensen van Club Fa en Club So per mail meer informatie over het inschrijven en betalen. Gebruikt u alstublieft nog niet de inschrijfknop op de pagina. Hij werkt nog steeds niet helemaal naar behoren. We hopen dit vandaag of morgen te hebben opgelost.

Nu het ernaar uitziet dat we in december geen live performances kunnen geven, zijn wij aan het nadenken over waar wij in de komende lessen naartoe gaan werken. Het is voor de kids leuker als zij zichzelf toch op de een of andere manier nog kunnen presenteren in 2020.

We gaan onze plannen vandaag eerst met de leerlingen overleggen. Zo gauw er iets besloten is, hoort u meer.

Iedereen is in ieder geval erg gemotiveerd voor dit project en er is sprake van een goede, creatieve vibe!


17 september

Voor de leerlingen is het deze week een tussenvakantie!

Er is dus een keer geen les. Dat betekent niet dat juf Ellis stil kan zitten. Zij is bezig met het reorganiseren van de informatie op de website, omdat mensen door het grote aanbod van Kzing soms de weg niet konden vinden op de site.

Er zijn straks 4 websites van Kzing.

1.

De website www.kzing.nl wordt een toegangspoort. Daar kunnen mensen toegang vinden tot 3 websites. (Op dit moment nog 2, maar juf Ellis is druk bezig)

2.

Club.kzing.nl Deze site is van belang voor de theaterleerlingen. Op deze site komt alles te staan wat voor jullie van belang is. Het rooster, informatie over de lestijden en groepen, de foto’s (het duurt wel even voordat alles erop zal staan) en een pagina waar jullie de liedjes van jullie musical kunnen vinden. Log dus voortaan in op: club.kzing.nl

3.

Kzing.tv Deze site staat nu nog even open, maar binnenkort wordt het een abonnementensite. Op deze site kunnen mensen, scholen en leerkrachten zich dan abonneren. Hier zijn heel veel liedfilmpjes te vinden over allerlei maatschappelijke thema’s. Ingezongen versies, maar ook karaoke versies. Daarnaast staat er veel info over muziekstijlen, noteren, van blad lezen, de muzikale parameters, spelen met boomwhackers, etc.

4.

Binnenkort krijgen de privé muziekleerlingen ook een eigen site. Daarover volgt binnenkort meer nieuws.

Jullie snappen dat je na jullie vakantie niet aan juf Ellis hoeven te vragen hoe haar vakantie was. 😉


3 september

Yeah!!!!!! Eindelijk!!!!!! Vandaag is er gewoon les!
 
We gaan met elkaar bespreken wat we gaan doen bij Club Fa 1. Nieuw materiaal is te vinden onder de zoekterm Club Fa. De liedjes staan achter een wachtwoord, dat we jullie zullen toesturen. De kids kunnen dan thuis oefenen. Het is geen moeilijk wachtwoord. 😉
 
Ook bij Club Fa2/bijna So gaan we overleggen.
 
Met So gaan we door met Scherven en bij Club La met Scherven en Voice over.
 
We hebben er zin in!
 


30 augustus

Hoera! Het is zover. Kzing gaat aanstaande donderdag weer beginnen. We hebben er weer erg veel zin in.  We hebben elkaar natuurlijk erg gemist door alle perikelen rondom Covid. Gelukkig mogen we nu van start.

Het ventilatiesysteem in de wijkcentra voldoet aan de ventilatie-eisen van het RIVM en voorziet de verblijfruimten op de locaties van verse gefilterde buitenlucht, blaast dit de ruimte in en voert dit direct weer af.

We houden ons uiteraard aan de regels van het RIVM, de Veiligheidsregio en Stichting Netwerk. Jullie zijn er vast al van op de hoogte, maar wij zijn verplicht dit toch nogmaals te melden.Bij de deur zal er een gezondheidscheck plaatsvinden. Er wordt door een medewerker van het Wijkcentrum om een vrijwillige gegevensregistratie gevraagd. De gegevens worden na 2 weken vernietigd. In principe is dit niet nodig. Wij houden immers de leerlinglijsten bij en op die manier kan er snel contact gezocht worden, mocht dat nodig zijn.

Kids die  lichte gezondheidsklachten hebben, zoals hoesten, niezen, koorts, keelpijn, moeten helaas thuis blijven. Wij zijn hierin wel echt heel voorzichtig, omdat Kzing op dit moment alleen op juf Ellis draait. Als zij ziek wordt, kunnen alle lessen van Kzing (ook de pianolessen en basisschoollessen) niet doorgaan. Als zij verkouden wordt, mag zij immers ook niet werken, tot ze zeker weet dat het geen Covid is.

Ouders gaan niet mee het wijkcentrum binnen. Alleen kinderen die voor de eerste keer komen, kunnen door iemand binnen weggebracht worden. Mochten jullie iets met ons willen bespreken, kunt u ons natuurlijk altijd mailen (info@kzing.nl) of bellen (0229-234141)

De leerlingen houden 1 ½ meter afstand van de docenten. Om deze reden hebben wij de groepen tijdelijk verdeeld, zodat er meer bewegingsvrijheid is. Ze zullen weer worden samengevoegd, zo snel als dat mogelijk is.

Zouden jullie op de donderdag na 12 uur nog even de nieuwsberichten op de website willen checken? Mocht juf Ellis ziek zijn, of mocht er iets veranderen aan de voorschriften en de les daardoor niet kunnen doorgaan, weten jullie dat in ieder geval op tijd.

Meester Evan is nog steeds aan het revalideren en zal de eerste lessen nog niet aanwezig zijn. Zo gauw het beter gaat, natuurlijk weer wel. Lara komt gelukkig helpen, dus juf Ellis staat er niet alleen voor.

Uiteraard zijn wij al weer bezig met het maken van leuke nieuwe plannen. Want we willen natuurlijk wel weer eens een keer op dat podium staan, met z’n allen. Zoiets als dit hebben wij in 17 jaar nog niet meegemaakt.

Tot donderdag!

Vriendelijke groet, Ellis, Evan, mede namens de rest van het team