Het team van Kzing

Meer lezen over Kzing

Musicast.nl. is de naam van het bedrijf van Ellis Castenmiller. Onder de namen Kzing  en Club Kzing  is het team van Kzing bedrijfsmatig bezig met het geven van lessen Kunstzinnige oriëntatie, op het gebied van musiceren, zingen, dansen, acteren en luisteren. Dit doen wij in verschillende settingen.  Hopelijk spreekt onze visie en werkwijze jullie aan. Neem gerust contact met ons op! 

 

Het team van Kzing bestaat uit Ellis Castenmiller en Evan Castenmiller. Ellis is afgestudeerd aan het conservatorium Alkmaar. Ze werkte met mensen van alle leeftijden, met en zonder beperkingen en als muziektherapeute met bewoners van een verpleeghuis. Evan is afgestudeerd aan de iPabo met het uitstroomprofiel Talentontwikkeling en Excellentie. Hij heeft de minor "Meer muziek in de klas" gevolgd, aan het Amsterdams conservatorium. Evan en Ellis genieten erg van hun samenwerking en vullen elkaar goed aan.

Ellis is al ongeveer 35 jaar gediplomeerd muziekdocente  in Hoorn en maakt al meer dan 15  jaar muziektheater met kinderen en jongeren, eerst vanuit Kids on stage en daarna vanuit Kzing. Ze heeft meer dan 50 producties op de planken gebracht met kinderen en jongeren. Het materiaal hiervoor schrijft en componeert zij zelf.

Zij is geïnspireerd door de woorden van Schiller: “De mens is alleen maar mens waar hij speelt..”  Muziek, dans en drama stimuleren mensen tot spel en ontwikkelen inlevingsvermogen en uitdrukkingsvermogen. Bij Kzing kan zij haar eigen passies: schrijven, componeren, het onderwijs en betrokkenheid bij de maatschappij op speelse wijze combineren.

Evan Castenmiller is docent in het primair onderwijs. Al vanaf het begin van Kzing staat Evan als leerkracht voor de groepen. Hij raakte door de jaren heen steeds meer betrokken bij Kzing, omdat zijn eigen passie ook bij kinderen, muziek, dans en onderwijs ligt. Hij speelt gitaar, piano, heeft veel danservaring, volgde jaren zanglessen en richtte zich ook in zijn Pabo studie al veel op de ontwikkeling van kind en muziek. Evan heeft ontzettend veel geduld met kinderen.  Bovendien vindt hij het heel leuk om kinderen zaken bij te brengen. Hij geniet er van als zij zichzelf steeds meer durven te laten zien. Evan brengt zijn ervaring in het werkveld in, maar maakt zelf ook steeds meer materiaal.