Dans

Heeft u zin om met uw groep te bewegen? Gewoon doen! U werkt aan de kerndoelen 54, 55, 56, voor kunstzinnige oriëntatie (Tule) 

Bij Kzing vinden we dat basisschooldocenten geen geoefende dansers hoeven te zijn, om op muziek te bewegen met hun groep. Het is wel belangrijk dat zij op muziek durven te bewegen. Daarmee zijn ze een rolmodel voor hun leerlingen.

Ervaring leert dat dit de concentratie ten goede komt. Wanneer de belangstelling is ontwaakt, kunnen leerlingen die interesse hebben zelf vaak de weg wel vinden naar verenigingen waar goede lessen worden aangeboden.

Onderaan de pagina staan nog meer goede redenen om met uw groep te dansen. Uiteraard moet je de opgedane energie even rustig afbouwen, voordat de concentratie weer optimaal is. Het is leuk en ontspannend om samen met de hele groep te bewegen op muziek. Gewoon doen, dus!

Liedjes van Kzing om op te bewegen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips voor materiaal van anderen om op te bewegen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijken naar dans

 

 

 

 

 

 

 

  • Bij Kzing zijn we van mening dat juist basisschooldocenten interesse kunnen prikkelen voor de kunstzinnige vakken. Bewegen helpt kinderen om te ontladen en nieuwe energie op te doen.
  • Als je op muziek beweegt, leer je je eigen lichaam beter kennen. Je wordt vrijer.
  • Als je samen danst, raak je elkaar ook (natuurlijk op gepaste wijze) aan. Dat kan in sommige groepen best even lastig zijn, maar het is ook een (onuitgesproken) oefening in grenzen stellen en respecteren.
  • Je leert je ook verhouden tot de ruimte en al wat er zich in bevindt. En als u geen ruimte in uw lokaal heeft, kunt u op de plaats bewegen.
  • Al dansend leer je verschillende soorten muziek kennen, waar je verschillend op kan dansen.
  • Improviseren zet aan tot creativiteit.
  • Samen een choreografie maken op een muziekje, is een nuttige samenwerkingsactiviteit.
  • Leerlingen kunnen ook in tweetallen, in een kring of in een slinger dansen.